[TVP1] 19.30
Moderator: Łukasz
A mi siê ono bardzo podoba. Mo¿e nie jest tak przestronne, ale w porównaniu z ostatnim - to jak niebo i ziemia. £adna kolorystyka, fajne t³o za prowadz¹c¹ (re¿yserka), do tego te barierki i stó³ prezenterski- trochê jak w tvn'nie trochê jak w bbc world:

A tu jedne caps z bbc dla porĂłwnania z ostatnim zdjĂŞciem z WiadomoÂści...

NajwiĂŞkszym minusem jest oprawa graficzna - wogĂłle nie pasuje do studio. SzczeÂście, Âże logo wiadomoÂści jest pokazywane tylko na plaÂżmie, bo nie wyobraÂżam sobie wielkiego ekranu jak w faktach z takÂą grafikÂą,,,

A tu jedne caps z bbc dla porĂłwnania z ostatnim zdjĂŞciem z WiadomoÂści...

NajwiĂŞkszym minusem jest oprawa graficzna - wogĂłle nie pasuje do studio. SzczeÂście, Âże logo wiadomoÂści jest pokazywane tylko na plaÂżmie, bo nie wyobraÂżam sobie wielkiego ekranu jak w faktach z takÂą grafikÂą,,,
-
- Początkujący
- Kontakt:
Nowe studio "Wiadomoœci" jest rzeczywiœcie niez³e - estetyczne i skomponowane - pomimo tego, ¿e nie wspó³gra z grafik¹ "Wiadomoœci". Ale szkoda, ¿e to podróba studia "Faktów TVN"/"TVN24" :mhm: . Loty kamerowe s¹ tylko bardzo ma³o dynamiczne.
A oto dowody na plagiat "FaktĂłw":
1) Stó³ prezenterski na obrotowej platformie :mhm:
2) W studiu obecne sÂą barierki :mhm:
3) OgĂłlna forma studia jest ÂłudzÂąco podobna do studia "FaktĂłw" :mhm:
4) Pocz¹tek czo³ówki z widokiem na miasto (od d³u¿szego czasu) :mhm:
Poza tym nazwy poszczegĂłlnych pasm TVP Info plagiatem nazw pasm TVN24 :mhm: .
Wiem, Âże trudno jest zaprojektowaĂŚ takie studio jak "FaktĂłw", ale mogliby siĂŞ chociaÂż postaraĂŚ, a nie robiĂŚ sztucznego newsroomu - ktĂłry z resztÂą wystĂŞpuje teÂż w "Wydarzeniach" Polsatu...
A oto dowody na plagiat "FaktĂłw":
1) Stó³ prezenterski na obrotowej platformie :mhm:
2) W studiu obecne sÂą barierki :mhm:
3) OgĂłlna forma studia jest ÂłudzÂąco podobna do studia "FaktĂłw" :mhm:
4) Pocz¹tek czo³ówki z widokiem na miasto (od d³u¿szego czasu) :mhm:
Poza tym nazwy poszczegĂłlnych pasm TVP Info plagiatem nazw pasm TVN24 :mhm: .
Wiem, Âże trudno jest zaprojektowaĂŚ takie studio jak "FaktĂłw", ale mogliby siĂŞ chociaÂż postaraĂŚ, a nie robiĂŚ sztucznego newsroomu - ktĂłry z resztÂą wystĂŞpuje teÂż w "Wydarzeniach" Polsatu...
Kamil Durczok, Justyna Pochanke, Anita Werner i Grzegorz Kajdanowicz oraz Beata Tadla i Piotr Marciniak
Fakty - codziennie o 19:00 w TVN
-
- Początkujący
- Kontakt:
Fakt - stó³ nie jest na obrotowej platformie. Tak mi siê wydawa³o, bo jest ustawiony na kole. Ale to i tak nie zmienia faktu, ¿e nowe studio Wiadomoœci jest ³udz¹co podobne do studia Faktów/TVN24.
Kamil Durczok, Justyna Pochanke, Anita Werner i Grzegorz Kajdanowicz oraz Beata Tadla i Piotr Marciniak
Stó³, przy którym zasiadaj¹ prowadz¹cy, umocowany jest na obracanej platformie, dziêki czemu, ka¿dy program - "Fakty", "Serwis informacyjny" czy "Magazyn 24 Godziny" - mo¿e mieÌ w³asne kadrowanie.
[ Dodano: Sob PaÂź 06, 2007 1:25 pm ]
tvnfakty.pl pisze:Na œrodku stoi obrotowy stó³ prezenterski.
-
- Początkujący
- Kontakt:
Stó³ FAKTĂW JEST NA OBROTOWEJ PLATFORMIE, WiadomoÂści nie. Stó³ do FaktĂłw jest pod stoÂłem TVN24 (bez sensu), ale studio posiada platformĂŞ obrotowÂą.Co do studia faktĂłw to stó³ prezenterski nie jest na obrotowej platformie , a studio jest naprawdĂŞ dobre, z boku przez caÂłe wiadomoÂści siedzÂą juÂż w studio prezenter pogody i sportu wiĂŞc dobre sÂą zmiany
Poza tym to nie jest temat dyskusji nt. FaktĂłw.
Wczoraj pierwszy raz od "x czasu" obejrzaÂłam WiadomoÂści, muszĂŞ przyznaĂŚ, Âże studio jest nawet nawet caÂłkiem caÂłkiem.
OczywiÂście o porĂłwnania tu nie trudno, ale Âżeby sie juz nie wyzÂłosliwiaĂŚ powiem, Âże po prostu postawiono za sprawdzony format. ALE! Ale jest powaÂżne "ale" !
A mianowicie prowadz¹ca, zdaje siê, ¿e ta pani ma na nazwisko Wyszyùska. Po pierwsze dawno siê nie spotka³am z prezenterem, który by w tak denerwuj¹cy sposób i du¿¹ czêstotliwoœci¹ mruga³ oczami. Ale to jest nic, ona ca³e wiadomoœci czyta³a wszystko z kartki i przez to te¿ co chwile jakieœ przejêzyczenie wychodzi³o
Ona tak zawsze, czy to tylko jednorazowo? MoÂże ktoÂś wie lepiej, kto czĂŞÂściej zaglÂąda na TVP1 o 19.30.

-
- Fanatyk :)
Moja ocena bêdzie oczywiœcie bardzo nieobiektywna , ale pani Ma³gorzata mruga oczami w czaruj¹cy sposób, wiêc absolutnie mi to nie przeszkadza.Po pierwsze dawno siê nie spotka³am z prezenterem, który by w tak denerwuj¹cy sposób i du¿¹ czêstotliwoœci¹ mruga³ oczami.

Ale to jest nic, ona caÂłe wiadomoÂści czytaÂła wszystko z kartki i przez to teÂż co chwile jakieÂś przejĂŞzyczenie wychodziÂło![]()

Wczorajszych "WiadomoÂści" akurat nie oglÂądaÂłem, ale lektorzy "WiadomoÂści" z reguÂły czytajÂą informacje z promptera, tak jak w innych stacjach.
P.S. Kiedy M.WyszyĂąska zaczynaÂła swojÂą telewizyjnÂą karierĂŞ, w 1999 roku , jako pogodynka TVP1, denerwowaÂła mnie czym innym - tragicznie sztucznym uÂśmiechem . Na szczĂŞÂście szybko siĂŞ go pozbyÂła.