Co do wydawców zacz¹³em na to ostatnio zwracaÌ uwagê kto jakie wydanie przygotowuje, bo wczeœniej mnie to w ogóle nie interesowa³o. Rzeczywiœcie wydania Piotra JaŸwiùskiego s¹ najlepsze. Podobno komuch

Moderator: Łukasz
Aha, czyli Ci co byli wtedy podpisani o 15.00, to widocznie te¿ przygotowywali g³ówne.doktorfaustus1 pisze: Do wrzeœnia 2004r wydania o 8.00 oraz 12.00 mia³y jednego redaktora, nad wydaniem z godziny 15.00 pracowa³ ten sam wydawca, który przygotowywa³ równie¿ program na 19.30 tego sameg dnia. Teraz o 15.00 mamy wydawce z godziny 8.00 oraz 15.00, natomiast redaktor wydania z 19.30 przygotowuje równie¿ Wiadomoœci wieczorne.
Durczok w nowym studiu chyba juÂż zawsze siĂŞ przedstawia. Bardzo czĂŞsto zwracam uwagĂŞ wÂłaÂśnie na pierwsze zdanie. W manierze Durczoka inna rzecz jest chrakterystyczna. OprĂłcz delikatnego nadymania policzkĂłw robi teÂż takie jakby ciche chrzÂąkniĂŞcie - ciĂŞÂżko mi to wytÂłumaczyĂŚ. Takie to bufoniaste jest.doktorfaustus1 pisze:Ok, od teraz poluje na Durczoka, z nadziejÂą, Âże moÂże znowu zapomni siĂŞ przedstawiĂŚ. Zazwyczaj zjada koĂącĂłwk wyrazĂłw, no ale moÂże wÂłasne nazwisko teÂż...
![]()
Ciekawe... Ja uwaÂżam, Âże prĂŞdzej wersja druga. Kilka lat witaÂła siĂŞ w ten sam sposĂłb i robi to tak do tej pory i czemu w jednym wydaniu miaÂła by powiedzieĂŚ inaczej. Chyba ciĂŞÂżko by byÂło, musiaÂła by bardzo uwaÂżac, aby siĂŞ nie pomyliĂŚ.doktorfaustus1 pisze: W opisanej przez Ciebie sprawie mamy dwa wytÂłumaczenia - Jola mogÂła zmieniĂŚ standardowe powitanie, lub autor stenogramu zamemu wniĂłsÂł poprawkĂŞ. Ale sÂądzĂŞ, Âże bardziej prawdopodobna jest wersja pierwsza.
A ja pamiĂŞtam innÂą wpadkĂŞ. ÂŻegnajÂąc siĂŞ mĂłwiÂł o tych szystkich monitorach i innych programach, a zakoĂączyÂł: "Jutro natomiast o 19.30 spotka siĂŞ z paĂąstwem..... hmmm. Bardzo PaĂąstwa przepraszam, ale to ja poprowadzĂŞ jutrzejsze WiadomoÂści".doktorfaustus1 pisze: PamiĂŞtam jak kilka miesiĂŞcy temu Durczok ÂżegnajÂąc siĂŞ z widzami zaprosiÂł na kolejny dzieĂą, na 19.00 - oczywiÂście musiaÂł dostaĂŚ niezÂłe lanie, bo juÂż kolejnego dnia solidnie siĂŞ tÂłumaczyÂł z wpadki jĂŞzykowej, a 19.30 nazwaÂł najbardziej znanÂą godzina w Polsce
Bo to by³o jeszcze wtedy gdy w Faktach by³ Lis. Tak? I pewnie to co ludzie ogl¹dali o 19:00 z Lisem nie dawa³o mu spaÌ po nocach.doktorfaustus1 pisze:Pamiêtam jak kilka miêsiÌey temu Durczok ¿egnaj¹Ì siê z widzami zaprosi³ na kolejny dzieù, na 19.00 - oczywiœcie musia³ dostaÌ niez³e lanie
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości