[TVP1] 19.30

Dyskusje na temat pozostałych stacji telewizyjnych.

Moderator: Łukasz

Łukasz
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Łukasz »

Wiesz, Âże CiĂŞ lubiĂŞ wiĂŞc Ci nie skasujĂŞ dwĂłch postĂłw pod rzÂąd, tylko upomnĂŞ. :D

A teraz jak ju¿ poda³eœ ten link to zwróÌ uwagê co ludzie napisali w komentarzach.
- Nareszcie! Miejmy nadziejĂŞ, Âże ta nowa nie bĂŞdzie wytrzeszcaÂła oczu i
straszyÂła mroÂżacym krew w ÂżyÂłach gÂłosem. No i jak by byÂła ...
- PieĂąskowska odchodzi - to dobrze. Kolejnej lali z lewej strony mniej. Tak trzymaĂŚ!
- no i chwa³a bogu i partii chwa³a bogu. by³a okropna . ka¿d¹ wiadomoœÌ sprzedawa³a ...
- nareszcie Pani Jola ju¿ doœÌ zarobi³a kasy. Ka¿dy woli pani¹ ...
To tylko pierwsze cztery komentarze. Pierwsze cztery - bez Âżadnego wybierania i pomijania. O czym to Âświadczy? ÂŻe nie byÂła lubiana.
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Post autor: doktorfaustus1 »

Tak jasne - mĂłwiÂłem co sÂądzĂŞ o komentarzach internautĂłw. Poczytaj co piszÂą o Lise. Zreszta sÂą tam teÂż inne komentarze. A co z nagrodami ktĂłre dostaÂła? Dwa razy miaÂła Tele kamerĂŞ od widzĂłw, no ale oczywiÂście dla Ciebie na pewno byÂły tam jakieÂś przekrĂŞty. Gdyby byÂła zÂła juÂż dawno zwolniliby jÂą. W WiadomoÂściach nie trzymajÂą oferm - zapewniam.
Praktycznie jako jedyna prezenterka w Polsce pracowaÂła w jednym programie aÂż 14 lat. Nikt inny nawet w TVP nie miaÂł przez tyle lat tego samego stanowiska.
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
Robin
Zbanowany
Zbanowany
Kontakt:

Post autor: Robin »

Nie lubiÂłem jej, ale i tak mi trochĂŞ Âżal :( , bo to 14 lat. A ostatnimi czasu nie miaÂła takich strasznych min jak kiedyÂś, uÂśmiechaÂła siĂŞ wiecej. ÂŁukaszu, jesteÂś romantykiem, powinieneÂś siĂŞ wzruszyĂŚ mimo wszystko!!!
Anita Werner jest the best!!!
arrow
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: arrow »

po waszych postach specjalnie w³¹czy³êm wiadomosci, co zdarza sie tylko w wyj¹tkowych okolicznoœciach, no i powiem wam ¿e mnie ta baba strasznie wkurza, ma jak¹œ dziwn¹ manierê w g³osie, zwalnia, przeci¹ga s³owa, kiepsko mi sie jej s³ucha³o, a poniewa¿ zazwyczaj wiadomosci nie ogl¹dam to mi to normalnie wisi czy ona bêdzie prowadzi³a teraz Forum czy sprz¹ta³a korytarze :arrow:
Łukasz
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Łukasz »

Jestem romantykiem? PowaÂżnie...? Bardziej romantykiem, czy racjonalistÂą? Robin, Faustusie? :D
ArO
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: ArO »

Jakos nie paÂłaÂłem do Pienkowskiej wielkÂą sympatiÂą, ale szkoda, Âże odeszÂła.

A co teraz bĂŞdzie z mojÂą DanusiÂą :?:
:cry:
Ten podpis został ocenzurowany przez redakcję tvnfakty.pl :)
arrow
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: arrow »

wÂłaÂśnie przeczytaÂłem ze Pienkowska zÂłozyla wczoraj wymĂłwienie i nawet rzecznik TVP nie wie czy caÂłkowicie zrezygnowaÂła z pracy w tej stacji czy tylko z Wiadomosci, na pewno jednak nie bĂŞdzie prowadziĂŚ Forum :arrow:
Awatar użytkownika
michos
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

Post autor: michos »

Mimo, Âże PieĂąkowska byÂła mi obojĂŞtna to Âżal mi jej i oburzajÂą mnie metody stosowane w naszych mediach. To jest obrzydliwe i nie mieÂści siĂŞ w Âżadnych dopuszczalnych normach. Po prostu zÂłoÂżyÂła wymĂłwienie bo nie chciaÂła jak sami jej to wrĂŞczÂą. PrzecieÂż od kilku miesiĂŞcy siĂŞ o tym mĂłwiÂło i napewno ona wiedziaÂła co siĂŞ ÂświĂŞci. Widzowie na pewno bĂŞda tym oburzeni bo jednak 2 telekamery zdobyÂła a jest to nagroda od widzĂłw.
Przypuszcam, Âże jutro moÂże byĂŚ nowe studio a z pieĂąkowskÂą zrobili tak jak z AnitkÂą. Nie dali jej poprowadziĂŚ z nowego studia tylko dali aby prowadziÂła program jeszcze ze starego.

TeÂż zauwaÂżyÂłem te kwiwty ale nie skojarzyÂłem, ze moga byĂŚ wÂłaÂśnie z tego powodu.

Doktorku przyznaj siĂŞ. Pewnie Âłezka poleciaÂła jak pieĂąkowska ÂżegnaÂła siĂŞ. :?: Jak lisek odszedÂł to Âłezka mi poleciaÂła a jak Anitka to caÂły potok Âłez. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

To teraz bêdzie tak:Ziemiec, Durczok i Wysocka w g³ównym a Holeck¹ wywala i mo¿e jeszcze warakomska siê dopcha do wiadomoœci. :?: :?: :?:

PS:PieĂąkowskÂą raz bardziej raz mniej lubiÂłem ale zawsze jÂą w jakiÂś sposĂłb sznowaÂłem bo jednak 14 lat pracy w wiadomoÂściach to nie jest maÂło i jakieÂś tam umiejĂŞtnoÂści trzeba mieĂŚ.

Jeszcze news z onetu a pod tym komentarze internautĂłw niezbyt przychylne pieĂąkowskiej ale przede wszystkim jÂą szanowali tzn.zwykli ludzie a nie internauci bo przecieÂż skÂądÂś te telekamery siĂŞ wziĂŞÂły.

http://info.onet.pl/991716,11,item.html
ArO
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: ArO »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ostatnie chwile Joli w "WiadomoÂściach".

A tu Jola i widok studia z gĂłry jeÂśli ktoÂś nie widziaÂł tych zdjĂŞĂŚ to prosze http://www.panmaciek2.friko.pl/JolantaP ... age_01.htm
Ten podpis został ocenzurowany przez redakcję tvnfakty.pl :)
Przemek
Bywalec
Bywalec

Post autor: Przemek »

ÂŁukasz pisze:Wiesz, Âże CiĂŞ lubiĂŞ wiĂŞc Ci nie skasujĂŞ dwĂłch postĂłw pod rzÂąd, tylko upomnĂŞ. :D

A teraz jak ju¿ poda³eœ ten link to zwróÌ uwagê co ludzie napisali w komentarzach.
- Nareszcie! Miejmy nadziejĂŞ, Âże ta nowa nie bĂŞdzie wytrzeszcaÂła oczu i
straszyÂła mroÂżacym krew w ÂżyÂłach gÂłosem. No i jak by byÂła ...
- PieĂąskowska odchodzi - to dobrze. Kolejnej lali z lewej strony mniej. Tak trzymaĂŚ!
- no i chwa³a bogu i partii chwa³a bogu. by³a okropna . ka¿d¹ wiadomoœÌ sprzedawa³a ...
- nareszcie Pani Jola ju¿ doœÌ zarobi³a kasy. Ka¿dy woli pani¹ ...
To tylko pierwsze cztery komentarze. Pierwsze cztery - bez Âżadnego wybierania i pomijania. O czym to Âświadczy? ÂŻe nie byÂła lubiana.

A to co powiedziaÂł jeden z internautĂłw o J.P.: WspaniaÂła prezenterka odchodzi
Pani Jolanta Pieùkowska nale¿y do osób, które posiadaj¹ kulturê osobist¹ i niezaprzeczalny urok osobisty. Jej polszczyzna nie budzi zastrze¿eù. Widzia³am j¹ w ró¿nych programach. Uwa¿am, ¿e to strata dla TVP, jeœli pozwoli jej odejœÌ. Niestety z wczeœniejszych wypowiedzi nowych w³adz TVP wynika³o, ¿e maj¹ j¹ na celowniku. Jasne jest te¿, i¿ przyczyny le¿¹ nie po stronie Pani Pieùkowskiej. Mam nadzieje, ¿e zobaczymy j¹ tak jak niektórych z dawnych prezenterów w innych stacjach.
i jeszcze jeden komentarz:
Pani Jolanta byÂła moim zdaniem dobra.
Szkoda, Âże juÂż odchodzi z "WiadomoÂści". Ale wiem, Âże z wyksztaÂłcenia jest aktorkÂą i byĂŚ moÂże otrzyma propozycjĂŞ zagrania w jakimÂś filmie lub serialu. ZresztÂą sama powiedziaÂła, Âże nie Âżegna siĂŞ z widzami na zawsze.
A mo¿e po odejœciu pani Jolanty z "Wiadomoœci" nast¹pi zmiana formu³y programu? Mo¿e nowa scenografia pojawi siê ju¿ w poniedzia³ek 11 paŸdziernika? Zapowiadano, ¿e mia³a byÌ gotowa na 6 wrzeœnia, ale jej budowa opóŸnia³a siê. Na pewno wielu widzów chcia³oby ju¿ teraz zobaczyÌ ten flagowy program informacyjny Jedynki w zupe³nie nowej formie.
A jenak nowe studio WiadomoÂści od czwartku: (WirtualneMedia.pl) :
W czwartek, 14 paŸdziernika g³ówne wydanie "Wiadomoœci" o godz. 19.30 zostanie wyemitowane ze studia w nowej oprawie graficznej. Nowoczesn¹ scenografiê przygotowa³a Magdalena Kujszczyk, czo³ówkê zrealizowa³ Marek Szwarc, a oprawê muzyczn¹ Piotr Rubik.

- Jedn¹ z podstawowych atrakcji tego projektu jest specjalny ekran - p³aski i holograficzny, który daje efekt g³êbi i przestrzeni umieszczony za prowadz¹cym program. Na tym i na czterech innych ekranach pojawiaÌ siê bêd¹ z rzutników obrazy o niespotykanej ostroœci. Ró¿nica miêdzy tradycyjnym ekranem plazmowym, wykorzystywanym przez inne telewizje, a tym ekranem jest taka, jak miêdzy taœm¹ filmow¹ a obrazem elektronicznym Dziêki tej scenografii, wykorzystuj¹c grê œwiat³em i obrazem, mo¿na osi¹gn¹Ì wspania³e efekty realizatorskie. Kolorystykê studia zrealizowano w eleganckiej, granatowo-szaro-niebieskiej tonacji. W scenografii zosta³ wykorzystany tak¿e niebieski kolor logo Programu 1. Nowe studio jest bardzo nowoczesne, funkcjonalne, a jednoczeœnie przyjazne - mówi Maja Krygowska koordynuj¹ca pracê realizatorów.

- PostawiliÂśmy na talent twĂłrcĂłw, ktĂłrzy wykorzystali moÂżliwoÂści i umiejĂŞtnoÂści myÂślenia filmowego, sztuki realizacji i osiÂągnĂŞli ogromny efekt przestrzeni w 150-metrowej sali przedwojennego banku, w ktĂłrym mieszczÂą siĂŞ redakcje informacyjne TVP S.A. w Warszawie - dodaÂła Dorota Warakomska.

Scenografia zosta³a tak skonstruowana, aby mo¿na j¹ by³o ³atwo przenieœÌ do innego nowego studia. Tak wiêc w momencie przenoszenia "Wiadomoœci" z Pl. Powstaùców Warszawy do nowej siedziby przy ul. Woronicza, scenografiê mo¿na bêdzie zdemontowaÌ i zainstalowaÌ ponownie w kilka dni. Jest na tyle nowoczesna, ¿e nadal bêdzie atrakcyjna - zapewnia z-ca dyrektora Programu 1, Dorota Warakomska, która od 1 paŸdziernika kieruje redakcj¹ "Wiadomoœci".

W "Wiadomoœciach" zmieni siê nie tylko scenografia, ale do zespo³u do³¹cz¹ nowi dziennikarze - Dorota Wysocka-Schnepf, Jacek Gasiùski, Krzysztof Ziemiec i inni.

Przypomnijmy, Âże dzisiaj startuje nowy program informacyjny Polsatu "Wydarzenia", ktĂłry przygotowuje Hanna Smoktunowicz i Tomasz Lis
I jeszcze pozegnanie Joli : DziÂś Âżegnam siĂŞ z paĂąstwem w sposĂłb szczegĂłlny. Po 14 latach koĂączy siĂŞ moja praca w WiadomoÂściach. DziĂŞkujĂŞ paĂąstwu za wszystkie dobre sÂłowa, za wyrazy sympatii, za nagrody, ktĂłre dostawaÂłam takÂże, a moÂże przede wszystkim dziĂŞki paĂąstwu. DziĂŞkujĂŞ za sÂłowa krytyki, ktĂłre zawsze braÂłam sobie do serca i dziĂŞkujĂŞ za to, Âże zawsze, a zwÂłaszcza w tych najtrudniejszych dla mnie chwilach, byli paĂąstwo ze mnÂą. Mam nadziejĂŞ, Âże spotkamy siĂŞ juÂż niebawem, bo rozstajÂąc siĂŞ z WiadomoÂściami, na pewno nie Âżegnam siĂŞ z paĂąstwem

Ach szkoda jej napewno Wiadomosci ne bĂŞdÂą takie jak kiedyÂś!!

I jeszcze zdjecie Joli:
Obrazek

A moze kiedys usÂłyszymy : Jolanta PieĂąkowska, Fakty, Witam PaĂąstwa!

PS. Aro na tych twoich zdjeciach to jola wyglada tak, jakby miaÂła za 5 sek. pÂłakac!!
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: Marcin »

Wspania³a dziennikarka. Gdyby przesz³a do FAKTÓW to by³oby cudnie. Ogl±dalno¶æ wzros³aby bardzo.

JakoÂś nie wyobraÂżam sobie Ziemca w gÂł. WiadomoÂściach :?
kamuii
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: kamuii »

To pszepraszam TVP uwaÂżasz za poÂżadnÂą Telewizje?
1.takie coÂś nie istnieje.... przynajmniej w polsce
2.napewno tvp jest lepsze od tvn-u choĂŚ i tu i tu mamy wyrazy koterii i nepotyzmu

To co wczoraj staÂło siĂŞ w wiadomosciach byÂło dla mnie straszne...
Jakoœ nigdy nie by³am wielk¹ fank¹ Joli.P ale te¿ nie ale te¿ nigdy mój stosunek do niej nie by³ ambiwalentny.Poprostu j¹ lubi³am i uwa¿a³am za dobr¹ dziennikarkê.Jest mi bardzo przykro ¿e z ni¹ tak postapili.ChoÌ uwa¿am ze i tak tvp pokaza³a klase czego dowodem s¹ a) kwiaty b) to ze pozwolili siê jej bardzo ³adnie zreszt¹ porzegnaÌ z widzami c) to ¿e pozwolili jej poprowadziÌ tak wa¿ne wydanie (na pocz¹tku uwa¿a³am to za afront wobec Danusi ale w tych okolicznoœciach popieram).Na temat "pani Dody" dzisiaj siê nie bêde wypowiadaÌ bo £ukasz nie nad¹¿y³ by z usuwaniem bluzg.Wiêc mo¿e jak och³onê po tym co siê sta³o.... Powiem jednak ¿e to jest poprostu nieludzkie wywalaÌ kogoœ z pracy po 14 latach tylko dlatego ze siê go nie lubi.Jestem te¿ pe³na podziwu dla opanowania Joli.P mo¿e dlatego ze ma przygotowanie aktorskie to by³o jej ³atwiej.Niemniej jednak bardzo dobrze sobie z t¹ sytuacj¹ poradzi³a.

A jednak coÂś powiem... :twisted: :twisted: Warakomska to gÂłupia suka po cholere ta Lady Macbeth udawaÂła ze nie ma nic pomiĂŞdzi niÂą a JolÂą.P ?? To tak pani zamierza tworzyĂŚ nowÂą telewizjĂŞ ?? UsĂłwac nie tych maÂło profesjonalnych ale tych ktĂłrych pani nie lubi bardzo Âładnie...

Ciekawa jestem jak dalej bĂŞdzie siĂŞ rozwijaÂła sprawa w wiadomosciach.Jest kilka moÂżliwoÂści Kamila nie lubi Grzywaczewski wiĂŞc on teÂż moÂże polecieĂŚ (liczy sie z tym co widaĂŚ w wywiadzie dla galii) paradoxalnie wiĂŞc najwiĂŞksze szanse na pozostanie w wiadomosciach ma Holecka.JeÂśli tak siĂŞ stanie to jestem ciekawa czy to dla tego Âże nie ma plecĂłw i nikomu nie podpada jest poprostu nieszkodliwa,czy teÂż dla tego ze to jej cieplo opanowanie i stanie z boku to tylko image a tak naprawdĂŞ ma solidne plecy...

No nic jak jednak postanowi¹ siê Holeckiej pozbyÌ to z koleji ja napiszê maila do TVP takiego ze oni nie nad¹¿¹ z usuwaniem bluzg... :twisted: :twisted:

btw...Faustusie wyobraÂżam sobie jak mogÂłeÂś siĂŞ wczoraj czuĂŚ bo my tak samo siĂŞ denerwowaliÂśmy jak wyrzucono AnitĂŞ (zresztÂą michos jako jej fan wie lepiej a ja sie dokÂładnie dowiem jak poleci Danusia :? )
a poza tym z lekka siĂŞ wczoaj zdenerwowaÂłam jak zobaczyÂłam ze Danusia byÂła caÂły dzieĂą 2 h drogi od mojego miasta i jako Âże kwestowaÂła byÂła szansa na autograf... cholerne tvp mogli wczoraj powiedzieĂŚ...
WidaĂŚ byÂło ze jest bardzo podekscytowana i przejĂŞta swoim wejsciem na Âżywo ale i jak zawsze podczas gdy jest mowa o PapieÂżu uÂśmiechniĂŞta i zadowolona .Poza tym Âładnie wyglÂądaÂła.

No có¿ Wiadomoœci bez Joli Pieùkowskiej to ju¿ nie bêd¹ Wiadomoœci...
nie usÂłyszymy juÂż "Jolanta PieĂąkowska WiadomoÂści dobry wieczĂłr paĂąstwu"...
Android <3
tobi
Zbanowany
Zbanowany

Post autor: tobi »

A Ja nie wyobraÂżam sobie PieĂąkowskiej w Faktach. Zreszto im juÂż nic nie pomoÂże. NiedÂługo jeszcze JĂŞdrzejowksa wylÂąduje w fAKTACH O 19.

a PIEÑKOWSKIEJ NIE LUBI£EM ZA G£OS ORAZ ZA ROBIENIE NA CHAMA Z SIEBIE 2 Pochanke.
Jej ruchy zmienia³y siê z dnia na dzieù i to by³o zauwa¿¹lne, jednak Pochanke to ona nie siêga do piêt.
kamuii
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: kamuii »

To chyba Pochanke robiÂła z siebie 2 gÂą PieĂąkowskÂą nawet fryz ma podobny ...
Android <3
Przemek
Bywalec
Bywalec

Post autor: Przemek »

Tu macie stronĂŞ internetowÂą twĂłrcy muzyki do nowych WiadomoÂści: http://www.rubik.pl/

I jeszcze artykuÂł z dzisiejszej "G.W."
W najbliÂższych dniach czekajÂą nas nowe, a wÂłaÂściwie odnowione programy informacyjne: "WiadomoÂści" TVP i "Wydarzenia" w Polsacie

Tej jesieni telewizje walczÂą ze sobÂą szlachetnie, bo na programy misyjne. PostanowiÂły daĂŚ widzom nowe programy informacyjne i publicystyczne. BĂłj na publicystykĂŞ juÂż trwa. BĂłj na informacje przed nami.

Do tej pory TVP mia³a tylko jednego konkurenta - TVN-owskie "Fakty". Teraz pojawia siê trzeci - Polsat, który dot¹d na rynku informacji i publicystki w ogóle siê nie liczy³. Ciekawe, czy Tomaszowi Lisowi, nowemu cz³onkowi zarz¹du stacji, powiod¹ siê ambitne plany, by Polsat zacz¹Ì byÌ traktowany jako wiarygodne Ÿród³o informacji.

"Wiadomoœci" mia³y mieÌ premierê w niedzielê, ale przenios³y j¹ na czwartek. Wiêc jako pierwsze w nowej szacie poka¿¹ siê "Wydarzenia" w Polsacie. Start w poniedzia³ek o 18.30. Hanna Smoktunowicz (dotychczas w TV 4) poprowadzi dziennik od poniedzia³ku do pi¹tku, w weekendy - na zmianê Jaros³aw Guga³a i Iwona Kutyna.

"Gazeta": "Wydarzenia" bĂŞdÂą inne od przygotowywanych niegdyÂś przez Ciebie "FaktĂłw"? Lis: - Nie. Ameryki siĂŞ juÂż nie odkryje.

Lis najbardziej obawia siê o technikê ("mamy nowy system komputerowy, a z doœwiadczenia wiem, ¿e coœ musi zawieœÌ"), mniej - o reporterów, których ostatnio szkoli niemal na okr¹g³o ("œpiê po cztery godziny dziennie"). Lis œci¹gn¹³ z TVN kilku dziennikarzy. Chcia³ wiêcej, ale wszyscy kuszeni przez Lisa dostali w TVN znaczne podwy¿ki i odmówili.

Lis marzy, by ogl¹dalnoœÌ "Wydarzeù" sz³a systematycznie w górê, tak by po 5-6 tygodniach udzia³y w rynku wynios³y 20 proc.

Odnowione "WiadomoÂści" TVP majÂą byĂŚ nadawane nie tylko z nowego studia, bĂŞdÂą takÂże nowe twarze: Dorota Schnepf o poÂłudniowej urodzie (dawniej Wysocka, b. dziennikarka radiowej "TrĂłjki") oraz Krzysztof Ziemiec z TVN 24. KtĂłre z nich poprowadzi premierowe wydanie "WiadomoÂści", jeszcze nie wiadomo. Ziemiec za to, Âże braÂł udziaÂł w prĂłbach kamerowych, z dnia na dzieĂą zostaÂł z TVN 24 wyrzucony.

W niedzielê w g³ównym wydaniu "Wiadomoœci" po¿egna³a siê z widzami Jolanta Pieùkowska. Rzecznik TVP Jaros³aw Szczepaùski przyzna³, ¿e w sobotê dziennikarka z³o¿y³a wymówienie. Pieùkowska w niedzielê zaznaczy³a, ¿e nie ¿egna siê z telewizj¹ w ogóle. ChoÌ wiadomo ju¿, ¿e nie przyjê³a propozycji prowadzenia programu Forum i przygotowania nowej formu³y tej audycji.

Kamil Durczok - bez zmian, nadal bêdzie prowadziÌ g³ówne wydanie "Wiadomoœci".

Nowe studio utrzymane jest w tonacji granatowo-b³êkitno-szarej. Prezenter bêdzie siedzia³ przy szklanym stole w kszta³cie nerki. Jeden z jego koùców zostanie oddany Monice Olejnik. To st¹d bêdzie teraz prowadzi³a "Prosto w oczy".

"Wiadomoœci" merytorycznej metamorfozy nie przejd¹. Jedyne, co ma siê zmieniÌ, to nadawanie informacjom z zagranicy krajowego kontekstu, np. news, kto otrzyma³ Nobla, komentuje nie tylko zagranica, ale tak¿e osobistoœÌ z Polski.

Za nami ju¿ start "Faktów" TVN w nowym studiu. Jest ogromne, z kilkudziesiêcioma monitorami i obrotowym sto³em prezentera. Wygl¹da niezwykle nowoczeœnie. "Fakty" maj¹ teraz dwóch g³ównych prowadz¹cych - Justynê Pochanke i Bogdana Rymanowskiego. W dotychczasowym starciu "Faktów" z "Wiadomoœciami", pod wzglêdem wielkoœci widowni wygrywa³y te drugie, pod wzglêdem jakoœci - te pierwsze. Tylko w ostatnim czasie "Wiadomoœci" mia³y dwie powa¿ne wpadki. Pierwsza to brak w³asnego korespondenta w czasie tragicznych wydarzeù w Bies³anie. Druga wydarzy³a siê w ostatni wtorek. Bogdan Rymanowski w ostatniej minucie "Faktów" poinformowa³ o sensacyjnej depeszy PAP - ¿e inspiratorem mordu ks. Jerzego Popie³uszki móg³ byÌ gen. Miros³aw Milewski. I choÌ PAP nada³a tê depeszê o 19.06, to prowadz¹cy "Wiadomoœci" Kamil Durczok w ogóle siê ni¹ nie zaj¹³.

I jeszcze zdjĂŞcia:

Hanka Soktunowicz Obrazek
I nasza kochana Jolcia: Obrazek
Ostatnio zmieniony poniedziałek 11 paź 2004, 13:57 przez Przemek, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ