hehe ale widzĂŞ Âże ty wygrywasz
no chyba Âże obaj piszecie pod tym samym nickiem
a zdjêcie z Gali jest te¿ artykó³ tzn wywiad z Holeck¹ http://gala.onet.pl/0,1142101,wywiady.html
GALA: Masz wpÂływ na to, co przedstawiasz w WIADOMOÂŚCIACH?
D.H.: Mam i to spory. Na przyk³ad zapowiedzi do ³¹czeù na ¿ywo i materia³ów filmowych w dzieù papieski z okazji 25. rocznicy pontyfikatu Ojca Œwiêtego przygotowywa³am sama.
Czy to, co Holecka okreœla "zapowiedziamy do materia³ów filmowych" to s¹ zwyk³e zapowiedzi, które s¹ g³ównym zadaniem prowadz¹cego? I czy ona w tym wywiadzie siê chwali tym, ¿e z okazji 25 pontyfikatu przygotowa³a je sama? I nazywa to sporym wp³ywem na kszta³t "Wiadomoœci"?
To w takim razie kto pisze jej zapowiedzi, gdy nie ma rocznicy pontyfikatu?
£ukszu, D. Holecka obecnie sama pisze sobie zapowiedzi, natmiast wraz z redaktorem wydania decyduje o kszta³cie i kolejnoœci materia³ów w g³ównym wydaniu. Jednka wczeœniej du¿ego wp³ywu nie mia³a - przez lata pracowa³a nad wydaniami o 8.00, 12.00 i 15.00, w wyadaniu g³ównym pojawia³a siê niedawno - pocz¹tkowo posiada³a mniejszy zakres obowi¹zków - z czasem zaczê³a odpowiadaÌ za wiêksz¹ iloœÌ spraw. Teraz odpowiada swoj¹ "gêb¹" za ka¿dy materia³ - redaktor wydania dla wielu nieœwiadomych i niewykszta³conych widzów wci¹z pozostaje anonimowy. Wrazie jakiœ sporów sama decyduje o tym co zostanie wyemitowane. Zreszt¹ tak samo jest w Faktach nie s¹dzê, ¿e Grzegorz Kajdanowicz (tj Kajdanowicz) z chwil¹ pojawienia siê w wydaniu g³ównym o 19.00 decydowa³ ju¿ o wszytkim - raczej wci¹¿ samemu mo¿e pisaÌ sobiê tylko zapowiedzi.
WidziaÂłem dzisiaj w TV reklamĂŞ Gali - oprĂłcz zdjĂŞĂŚ dziennikarzy FaktĂłw, jest teÂż artykuÂł pt "Cichy rozwĂłd, gÂłoÂśny awans" o Dorocie Warakomskiej
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
dok³adnie tak wczesniej o niczym nie decydowa³a teraz poniewa¿ wszystko podpisuje swoj¹ "gêb¹" jest inaczej i tak powinno byÌ jak powiedzia³ faustus nie decyduje tylko o ³¹czeniach na ¿ywo ale i o doborze materia³ów i ich kolejnoœci http://gala.onet.pl/0,1152117,tematy.html
a i jeszcze cos http://gala.onet.pl/0,1182498,1,tematy.html Warakomska widaÌ z tego wywiadu jaka z niej sucz masakra wspó³czoje ludziom z wiadomosci ze musz¹ z ni¹ pracowaÌ, mi³y szef z niej
btw.
Pani mocne strony? SÂłyszaÂłam, Âże jest pani Âświetnym didÂżejem.
ZostaÂła wicedyryktorem informacji i publicystyki i od razu goÂści na okÂładce "Gali"-juÂż naprawdĂŞ nie majÂą z kim robiĂŚ wywiadu.
Ona jest strasznie antypatyczna, odpychajÂąca. Ja bym nigdy w Âżyciu z takim babsztylem nie chciaÂł pracowaĂŚ.
a ja jeszcze w sprawie ubioru wczoraj J.Pieùkowska mia³a ubran¹ ró¿ow¹ oczojebn¹ marynarkê z troche jaœniejsz¹ lamówk¹ niby nic szczególnego ale prawie identyczn¹ ma Danuta Holecka tyle ¿e br¹zow¹ z bial¹ lamówk¹ a co jeszcze ciekawsze dokladnie identyczn¹ ma Anita Werner tyle ¿e czarn¹ z bia³¹ lamówk¹
biorÂąc pod uwagĂŞ ze ostatnio rownieÂż wszyscy noszÂą marynarki typu tenis (te z paskami) to zastanawiam siĂŞ czy oni majÂą jakiÂś sklep telewizyjny czy co :)
A MaÂłgosia Prokopiuk w dzisejszych WiadomoÂściach ma taki sam Âżakiet jak J. PieĂąkowska, tyle Âże srebrny.
PS rozbawiÂł mnie fragment wywiadu z WarakomskÂą - "ProszĂŞ w ciÂągu trzech sekund wyszukaĂŚ coÂś w komputerze!"
Hm , a co pani w³¹czyÌ grê Mario, a mo¿e pasjans by³by ³atwiejszy
ChociaÂż przyznaĂŚ musze, Âże ciekawa byÂłaby u niej praktyka
Kwiatek, nie wiem, czy jeszcze interesujesz siĂŞ MartÂą Grzwacz, ale na podanej przez Kamuii stronie jeste rĂłnieÂż jej zdjĂŞcie:
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
kwiatek pisze:ja to zdjecie widzialem jest w marcowej gali tam sa zdjeia prawie wszystkich z wiadomosi
No cĂłz, staraÂłem siĂŞ, mam jednak nadziejĂŞ, Âże kiedyÂś udam mi
Ciebie zaskoczyĂŚ czymÂś nowym A wracajÂąc do Marty Grzywacz - lepiej wyglÂąda w krĂłtkich wÂłosach.
tak na pewno byo by ciekawie ale mam dla niej pewnÂą bez cennÂą dla niej radĂŞ opartÂą na jej Âżyciowych doÂświadczeniach
Warakomska - Jestem teÂż najlepszym pakowaczem walizek, jakiego znam. PotrafiĂŞ zmieÂściĂŚ wszystko. Jestem Âświetna w organizowaniu wyjazdĂłw.
To niech bierze spakuje te swoje waizki oraz walizki grzywaczewskiego i wypierrr.... skÂąd przyszÂła zanim rozwali "wiadomoÂści"
"A moÂże by tak za tydzieĂą polecieĂŚ dookoÂła Âświata" - pomyÂślaÂłam kiedyÂś. I pojechaÂłam.
moÂże powtĂłrka z rozrywki ?? tylko juÂż chyba nie za nasze pieniÂądze z abonamentu no i nie do Japonii tego bym nie zdzierÂżyÂła
Ja mata kondo minna no hito a warakomskiej yoi no rioko dobrej podró¿y
Korzystam z google.pl, oraz http://www.szukacz.pl. Raczej staram sie omijaĂŚ wszelkie inne typu: onet, interia, wp. DobrÂą wyszukiwarkÂą jest rĂłwniez http://www.altavista.com - ale warto korzytaĂŚ z niej tylko wĂłwczas, gdy poszukujemy zdjĂŞĂŚ, mp3, plikĂłw video. W tym przypadku dziaÂła szybciej niÂż google.pl (np w zakaÂłdce "imagines" wpisz TVP i zobaczyÂś zile wynikĂłw siĂŞ pojawi)
Ciekawe, kiedy wreszcie wystartuje nowe studio WiadomoÂści? WedÂług serwisu wirtualnemedia.pl pracĂŞ nad budowÂą przeciÂągajÂą siĂŞ i na pewno nie zostanÂą ukoĂączone do 6 wrzeÂśnia. Czeka nas natomiast kolejny lifting studia przejÂściwoego. ByĂŚ moÂże w tym przypadku wirtualnemedia po raz pierwszy napisaÂły prawdĂŞ, wszak o kÂłopotach z konstrukcjÂą nowego studia pisaÂł juÂż Newsweek. TVP jako instytucja paĂąstowa musi ogÂłaszaĂŚ przetargi etc. Mam nadziejĂŞ, Âże Warakomska zacznie wcielaĂŚ w Âżycie plan stowrzenia bardzo dobrego serwisu informacyjnego i nie rozpieprzy (za przeproszeniem) WiadomoÂści, tak jak PanoramĂŞ.
ciekawe jak sie zmieni to studio przejsciowe mogli by zmienic ozdobniki bo te mi sie nie podobaja w ogole one nie pasuja do calej grafiki wszystko w kolorach pomaraĂączowym i czerwonym a te ozdobniki niebieski
jak dla mnie to z tym studiem w newsroomie nic ciekawego nie da siĂŞ zrobiĂŚ czekam z niecierpiwosciÂą na nowe a co warakomskiej to pozwoĂŞ sobie powtĂłrzyĂŚ mojego posta Cytat:
warakomska - Jestem teÂż najlepszym pakowaczem walizek, jakiego znam. PotrafiĂŞ zmieÂściĂŚ wszystko. Jestem Âświetna w organizowaniu wyjazdĂłw.
To niech bierze spakuje te swoje waizki oraz walizki grzywaczewskiego i wypierrr.... skÂąd przyszÂła zanim rozwali "wiadomoÂści"
"A moÂże by tak za tydzieĂą polecieĂŚ dookoÂła Âświata" - pomyÂślaÂłam kiedyÂś. I pojechaÂłam.
moÂże powtĂłrka z rozrywki ?? tylko juÂż chyba nie za nasze pieniÂądze z abonamentu no i nie do Japonii tego bym nie zdzierÂżyÂła
Ja mata kondo minna no hito a warakomskiej yoi no rioko dobrej podró¿y
Ostatnio zmieniony wtorek 31 sie 2004, 10:47 przez kamuii, łącznie zmieniany 1 raz.